08 septembra, 2015

Trip USA - Chicago


Leto sa skončilo. Aj pracovne aj dovolenkovo. Po tom, čo sme si odmakali dva mesiace v detskom tábore vo Wisconsin Dells, sme si konečne mohli užiť cestovanie, kvôli ktorému sme tu všetci pôvodne prišli.
Ako sa však ukázalo, v kempe nám bolo skvele, ja osobne som revala ako malé decko, keď prišiel čas odísť.
Po slzách a rozlúčkach ale prišlo cestovanie a našou prvou zastávkou bolo krásne Chicago.
_________________________________________________________________________________
Summer is officially over. After we worked for two months in camp in Wisconsin Dells, we were finally able to enjoy traveling - the real reason why we all came to USA.
However, at the end of the camp we were all sad it´s over. I was crying like a little kid when it was time to say goodbye.
After tears and heartbreaking goodbyes we started our trip and our first stop was lovely

 CHICAGO
Keď ste dva mesiace zatvorení v malom mestečku, ktoré je obklopené krásnou prírodou, jazerami a turistami, každé iné miesto sa vám zdá o čosi viac veľkolepejšie. A tak sa môže veľmi ľahko stať, že keď vystúpite z metra v Chicagu, zostanete stáť s otvorenými ústami. Lebo západ slnka odrážajúci sa v  zrkadlových stenách mrakodrapov je jednoducho nádherný!
_________________________________________________________________________________
When you spend two months in small town surrounded by beautiful nature, lakes and tourists, every other place you see after that seems like a big deal to you. And so It´s very possible that after you get off the subway in Chicago, you might stand with your mouth open when you see the sunset reflecting in mirrored walls of skyscrapers!


Chicago bolo mesto plné krásnych výhľadov, mrakodrapov. Drinky na 95-tom poschodí či Skydeck na 103-tom nám ukázali celé mesto v plnej kráse v noci aj počas dňa.
_________________________________________________________________________________
Chicago is city of views and skyscrapers. Drinks at 95th floor or Skydeck at 103rd floor showed us the whole city in its beauty - night and day. 






I keď sa hovorí, že si to najlepšie treba nechať na koniec, v mojom prípade to prišlo hneď na začiatku. Videli sme veľa miest, prešli sme cez množstvo štátov a oblastí, no Chicago ostalo mojím najobľúbenejším od začiatku až do konca.
_________________________________________________________________________________
Even though they say, you should save the best for last, in my case the best came as first. We have seen a lot of places, we went through lot of states and areas, but Chicago remained my number one throughout the whole trip.





Má všetko, čo si viete pod pojmom moderné mesto predstaviť. Život, kultúru, krásne a predovšetkým čisté prostredie, ľudí, atrakcie, jazero s čírou vodou, pestrý nočný život. Toto mesto mi učarovalo a určite sa tam chcem ešte vrátiť! A aj keď sme denne nachodili priemerne 20 km (poctivo zrátané mojou spolucestovateľkou), užili sme si každý jeden krok.
_________________________________________________________________________________
The city has everything you can imagine. Life, culture, beautiful and clean environment, interesting people, attractions, lake with the most clear water, exciting nigh life. I felt in love with this place and I want to go back there for sure. Even though we walked approximately 20 km each day (fairly counted by my lovely travel buddy), we enjoyed every single step along the way.



Keep discovering!
Love, Em

2 komentáre:

  1. You have no idea how much I would love to travel to Chicago! I loved this post and the photos:) Looks like you had an awesome trip.

    OdpovedaťOdstrániť