30 decembra, 2013

2013

Je takmer koniec roka a čo by som to bola za človeka, keby som si nezrekapitulovala ten predošlý?! 
Do nového roka nevstupujem so žiadnymi predsavzatiami, snáď len s akýmsi uvedomením toho, že život je na to, aby sa žil a teda chcem tento rok žiť a nie ho len tak prežiť. 


Ak som si dala niekedy pred rokom nejaké predsavzatie, tak si nie som istá či som ho dodržala. Klasické "budem sa stravovať zdravšie" padlo asi hneď 1. januára, keď som po opici potrebovala zjesť niečo kalorické a pravdepodobne som siahla po koláčoch! O jednom však viem - povedala som si, že si nechám vyrásť farbu na vlasoch, aby som sa dostala opäť k svojej krásnej nevýraznej hnedej a hlavne prirodzenej farbe, čo sa mi aj podarilo. Imaginárne sa potľapkávam po pleci! Áno, chodila som celý rok ako pubertiačka s odrastenými vlasmi, ale keďže ich aj tak takmer stále nosím zopnuté vo chvoste, nikto si to ani len nevšimol (aspoň si to chcem myslieť). 
A tak sa nám končí tento úžasný rok, nový diár kúpený, už to len poriadne zapiť nejakým bolehlavom!


V konečnom dôsledku môžem tento rok zhodnotiť ako úspešný. Hoci začal veľkým stresom z bakalárky a štátnic, ale aj to sme zvládli s prehľadom. Zobrali ma na Erazmus, čo som si predsavzala ešte niekedy na strednej škole. Potom prišlo leto, ktoré bolo predovšetkým horúce a za prácou som sa teda nešla pretrhnúť. Kde-tu sa naskytla príležitosť, ale zase - nepreháňajme to! Cez leto som sa taktiež rozhodla, že zrealizujem to, čo som už dávno chcela - a to je tento môj kúsok sveta na internete. Je to niečo, čo ma baví, čo ma odpúta od všetkého ostatného a čo robím hlavne pre seba a pre pár ľudí, ktorí obetujú svoj čas, aby si prečítali a možno sa stotožnili s mojím pohľadom na svet. Som len rada, ak niekoho z času na čas pobavím alebo možno aj nahnevám :)
Po lete prišla zákonite opäť škola a ja som si uvedomila, že sa začína môj predposledný rok "študenstva". Pre mňa, ako pre niekoho, kto má školu pomerne rád, je to tak trochu šok. Tak som si začala rok užívať, spoznala som niekoľko skvelých a zaujímavých ľudí, za ktorých priateľstvo som vďačná. Taktiež som vďačná aj za tých, pre ktorých sa vždy oplatí vrátiť domov. Som vďačná za všetko nové, čo som sa naučila, čo som zažila, za všetky knihy, ktoré som prečítala, za všetko, čo ma obohatilo a za všetkých, ktorí ma naučili niečo nové o nich, ale aj o mne samej. Hmm, tak počkať, začína sa to tu meniť na deň vďakyvzdania - tak predsa len to nie je až taký zlý nápad!
Bol to rok, plný všetkého - stres, panika, plač, radosť, sklamania, úspechy, rozchody, nové možnosti... jednoducho život!

Ak sa niekto nestotožňuje s faktom, že je na tejto fotke, prosím kontaktujte ma... vymažem vás!  

Prajem Vám do nového roka len to dobré, hlavne urobte to, čo ste sa celý rok odhodlávali spraviť, no vždy Vás niečo zastavilo. Nevnímajme ho však ako výhovorku a nečakajme naň ako na deň spasenia. Začnime hneď dnes, veď ide LEN o zmenu dátumu. S alkoholom to nepreháňajme a hlavne nezabudnime - imelo nie je dôvod, aby sme robili nesprávne polnočné rozhodnutia ;)

DOVI DOPO
v
novom roku

PS: Som veľmi zvedavá aj na váš rok, ak by ste ho mali opísať jedným slovom, aké by bolo? Poteší ma každý jeden koment ;)

6 komentárov:

  1. Krásny rok aj vďaka Tebe :) a je mi cťou byť dokonca na niekoľkých fotkách v tejto koláži :*

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nuž, patríte k tým, ktorí môj rok obohatili, patria vám tam čestné miesta :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Odpovede
    1. Jakub, tak ti prajem, aby si mi o rok komentoval podobný príspevok s týmto smajlíkom :)

      Odstrániť
  4. A som tam... som mediálna hviezda.. Krásny rok aj tebe drahá... dúfam že ho oslavíme hoc tak trošku neskôr... =) :-*

    OdpovedaťOdstrániť